29 Nisan 2014 Salı

DR.MASARU EMOTO ve SU ÜZERİNE ARAŞTIRMASI




Dr. MASARU EMOTO  ve  SU KRİSTALLERİ  MUCİZESİ

Su!  Üzerinde yaşadığımız dünyanın büyük bir bölümü sudan oluşmuştur, aynen bizim bedenlerimiz gibi.

Ancak,  öncü bir Japon araştırmacının su ile ilgili olan fotoğraflarla doküman haline getirilmiş şaşırtıcı keşfini öğrenene kadar  biz su hakkında çok az şey biliyorduk.    Bu keşif  bize bilmediklerimizi öğretti ve üzerinde yaşadığımız dünyanın en kıymetli kaynağı  ile ilgili olarak yeni bir şuur seviyesine ulaşmamızı  sağladı.

Dr.Masaru Emoto 1943 yılında Japonya da doğdu uluslarası ilişkiler ağırlıklı olarak aldığı üniversite eğitiminden sonra ikinci bir üniversite eğitim aldı ve Alternatif Tıp Doktoru oldu.  Su kristalleri fotoğraflarını ‘’Suyun Verdiği Mesajlar’’ isimli iki kitabında yayınladı ve bu kitaplar tüm dünyada 400 bin adet sattı.

28 Nisan 2014 Pazartesi

A'mâk-i Hayâl




A'mâk-i Hayâl, Şehbenderzade Filibeli Ahmet Hilmi tarafından 1908'de yazılmış bir eserdir. Tasavvuf edebilyatının önemli eserlerindenden olan A'mâk-i Hayâl, Vahdeti Vücud inancını anlatmaktadır.Eser birçok tasavvufi öğenin yanı sıra farklı dinlerin (Budizm veya Zerdüstlük gibi) önemli unsurlarını da barındırır.


 Wikipedia


17 Nisan 2014 Perşembe

BİR ATATÜRK HATIRASI



1931’de Ankara’da, Mustafa Kemal Atatürk, yurtdışında Türkiye'yi iyi temsil ettiğini duyduğu Kurtdereli’yle tanışıyor ve o günün geceyarısı kendisine bir mektup yazıyor.
Mektubunda da:
“Çoluk çocuğun için sana ufak bir armağan gönderiyorum.
O, bu mektubumla beraberdir.
Pehlivan ömrünün tam sağlıkla uzun sürmesini dilerim.” diyor.






16 Nisan 2014 Çarşamba

Elif Şafak - TED Konuşması






Friedrich Nietzsche / Böyle buyurdu Zerdüşt


 Büyük Özlem Üzerine 


Ey ruhum, sana “bir zamanlar” ve “eskiden” dercesine “bugün” demeyi öğrettim ve bir de dansını tüm Burada, Şurada ve Oradakilerin üzerine etmeyi.

Ey ruhum, seni tüm köşelerden kurtardım, tozu, örümcekleri, bulanık ışıkları üstünden aldım.

4 Nisan 2014 Cuma

William C. Chittick

William C. Chittick, NewYork Devlet Üniversitesi'nde, Karşılaştırmalı Araştırmalar Bölümü profesörüdür.
Milford Connecticut'da doğup büyüyen William C. Chittick lisansını Ohio Wooster Koleji'nde tarih alanında tamamladıktan sonra doktorasını 1974'de Tahran Üniversitesi'nde Fars edebiyatı alanında tamamladı.

Tahran'da Aryamehr Teknik Üniversitesi'de beşeri bilimler bölümünde karşılaştırmalı dinler alanında hocalık yaptı. İran İslam Devrimi'nden önce İran Kraliyet Felsefe Akademisi'nde yardımcı doçentti. 1979'da Amerika Birleşik Devletleri'ne döndü ve dini araştırmalar alanında hocalığını sürdürdü.

Yirmi beş kadar tercümesi ve İslam düşüncesi, tasavvuf, Şiilik ve Fars edebiyatı alanında çok sayıda makalesi olan ancak özellikle Muhyiddin Arabi ve Mevlana Celaleddin Rumi gibi sufi yazar ve şairlerinin yazılarını İngilizceye tercüme edip ve yorumladığı eserlerle tanınan Chittick, halen tasavvuf ve İslam felsefesi alanında çeşitli araştırma projelerinde çalışmakta ve  
İslam klasikleri, Hinduizm ve dini araştırmalar alanının
 diğer konularına dair dersler vermeye devam etmektedir.

Wikipedia

3 Nisan 2014 Perşembe

Sigmund Freud‘a göre Ego (Benlik) Kuramı ve Gelişimi



Psikanaliz denildiğinde akla ilk gelen isim olan 19.yy’in Avusturyalı Sigmud Freud, bilim camiası dışında da oldukça popülerdir. Bu yazıyla Freud ile ilgili yaptığım genel bir araştırma sonrası anladıklarımı ve önemli bulduğum  kavramlarını bir araya toplamaya çalışacağım.
Freud, kendi deneyimlerine ve hastalarının klinik incelemelerine dayanarak kişilik kuramı ve zihinsel hastalıklar üzerine yoğun çalışmalarda bulunmuş bir nörolog. Çalışmalarını ölümüne dek gözden geçirdiği ve pek çok değişiklikler yaptığı söyleniyor.

Freud Psikanaliz kuramıyla normal ve normal dışı davranışlarda aynı psikolojik etkenlerin geçerli olduğunu ve orada yalnızca bir derece fark bulunduğunu ortaya koyarak, ruhsal bozuklukların, ürkütücü ve anlaşılmaz olarak değerlendirilmesine son vermiştir.
                                                                                         

Lesley Hazleton: Kuran'ı okumak üzerine


2 Nisan 2014 Çarşamba

Krishnamurti'den Alıntılar



Eğer gerçekten kim olduğunuzu bilmek istiyorsanız, yüreğinizi araştırın, zihninizi araştırın. Yüreğinizin ve zihninizin icerdiği her şeyi araştırın. O zaman, bilmeye niyet ettiniz demektir. O zaman bileceksiniz.

Krishnamurti

Düşünce her zaman sınırlıdır ve bundan dolayı biz sürekli bir çatıskı ve mücadele içinde yaşarız. Psikolojik evrim yoktur. İnsan kendi düşüncelerinin hareketinin farkında olduğunda, düşünen ile düşünce, gözlemleyen ile gözlemlenen şey – deneyimleyen ile deneyim arasındaki bölünmeyi görür. Ancak o zaman saf bir gözlem olabilir, geçmişin ve zamanın gölgesinin dışında bir keşf mümkün olabilir, Bu zaman dışı keşf, zihinde derin ve radikal bir mutasyona yol açar.

 Krishnamurti

1 Nisan 2014 Salı

İnsan Beyni ve Nöronlar


Kaos, Karmaşıklık, Fraktal geometri, Zuhur.... hayata dair dersler...


Cumhuriyetin dev projesi : Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası




1937'de Atatürk tarafından açılan Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası Venezuella'daki "Atatürk Modeli Fabrika'ya" esin kaynağı olmuştur.
Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası, Atatürk'ün kafasındaki "Sosyal Fabrika Projesi'nin" ilk uygulaması olması  bakımından çok önemlidir.
Atatürk'ün kafasındaki fabrika, sadece   üretim yapılan bir mekan değil, aynı zamanda "ar-ge" çalışmalarının yapıldığı bir labratuvar, eğitim verilen bir okul, her türlü sanat ve spor imkanlarına sahip bir kültür kompleksi, kısacası adeta dört  dörtlük bir "yaşam alanı", bir kampüstür. Atatürk, işçilerin yüksek standartlarda, her türlü imkandan yararlandıkları bu "sosyal   fabrikaları" Anadolu'nun her yanına yapmayı planlıyordu. Ama bu  projesini yaygınlaştırmaya ömrü yetmeyecekti.