8 Haziran 2014 Pazar

pH degeri ve Sodyum Bikarbonat



Bazi hastaliklara önlemek, iyilestirmek icin altenatif ve / veya  tamamlayici tedavi olarak Sodyum Bikarbonat mi kullanmali?


Sodyum Bikarbonat kullanimi ile  gül hastalığından selülite kadar, kepekten saç kırana kadar birçok cilt ve saç hastalığının, alerjilerin, nodüllerin, guatrın, sinüzitin, romatizmanın ve hatta kanser tümörlerinin iyileştiğine dair birçok örnek bulundugu söylenmektedir.
Arastirmalarimda sodyum bikarbonatin tedavi etkisinin bilimsel metodlarla kanitlanmis oldugunu dair bir habere rastlamadim. Ancak Sodyum Bikarbonatin sagligimiz icin önemli olan vücudumuzun pH seviyesini dengelemedeki etkisi ile biliniyor. Bu nedenle bircok hastalikta cagdas tip tedavisinin yaninda tamamlayici ve  alternatif tedavi olarak tavsiye edilmekte.


pH Degeri


pH bir çözeltinin asit ve alkali derecesini tarif eden ölçü birimidir. Açılımı "Power of Hydrogen" (Hidrojenin Gücü)'dir. pH cetveli 0 – 14 arasıdır. 0 aşırı asit, 14 de aşırı alkali demektir. 7 pH derecesi ise ne asit ne alkali yani maddenin nötr olduğunu gösterir. 


pH ölcüsü 7 derecenin altına düsmüsse asidik olmaya başlamis demektir. Asidite, doğal olarak hücre bozulmasının sebebidir. Asidite oluşumunun ana sebepleri ise metabolizma bozuklukları, kötü beslenme ve çevresel kirlenmedir. Araştırmalara göre insanların günümüzde yaşadığı hastalıkların en önemli nedeni, vücutta asidik ve oksijensiz ortamın oluşmasına neden olan asidik beslenme ve olumsuz duyguların vücutta barınmasına neden olan olumsuz düşüncelerdir.



pH derecemizi ögrenmek icin eczaneden digital pH ölcer ya da pH ölçüm çubukları alarak tükürük, idrar ve terimizi kontrol ederek, tehlikeli bir durum olup olmadığıni tespit edebiliriz.

Sağlıklı olmak istiyorsak pH seviyemizi 7.35 ya da üstü tutmamız gerekir. Kanser hastalarinin pH ölcümlerinin 2,2 - 5,5 civarinda oldugu test edilmistir.


Asidik bir ortamda olusabilecek sorunlar


• Vücudun mineral ve diğer besinler ile ilgili emilim kabiliyeti azalır.
• Hücrelerdeki enerji üretimi düşer.
• Vücudun hasar görmüş hücreleri onarma gücü azalır.
• Vücudun zararlı ağır metalleri vücuttan atma -temizleme- gücü azalır
• Tümör hücrelerinin gelişimini destekleyen bir ortam yaratılmış olur.
• Vücut kronik yorgunluk ve diğer hastalıkların oluşumuna uygun, açık, bir duruma gelir. Özetle; ph 6,9 gibi oldukça hafif denilebilecek asidik ortam bile birçok hastalığın oluşum ve gelişimi için “uygun bir ortam” anlamına gelir.

Asidik vücut sorunu, ağırlıklı olarak hayvansal gıdalarla beslenen toplumlarda daha sık görülür ki bunun ana sebebi et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi ağırlıklı asit üreten gıdaların alkali olan taze sebze gibi gıdalara göre daha yoğun tüketilmesidir. Buna ek olarak, işlenmiş beyaz un, şeker gibi gıdalar, işlenmiş içecekler ve kahve gibi alışkanlıklar da vücutta asidik bir ortam oluşumuna destek olurlar. Çevremizdeki kirlilik ve kimyasallar bedenimizdeki asit oluşumunu artırır.


Ancak vücudumuzun aside de ihtiyaci vardir. Vücudumuzda asit iki yerde lazımdır.(Mide Ve vajina) Diğer tüm bölgeler alkali olmak zorundadır. Asidin mikrop öldürme özelliği vardır. Asit proteinlerin sindirimi için olmazsa olmazdır. Özellikle hayvansal proteinler midede asidik ortamda parçalanırlar ve sindirime hazır hale getirilirler.


Kan ph hafif alkali olmak zorundadır (7.35 - 7.45). 40 lı ya da 50 li yaşlardan sonra vücudun alkali rezervi eskisinde düşük oluyor hatta organlarımız görevini tam yapamıyor, (böbrek fonk.test.normal çıksa bile) asidi tamponlayabilmek için bazen kemikteki kalsiyum bikarbonatı kullanıyor.Kemik erimesi bu şekilde başlıyor. Bazen damardaki hücrenin elektorunu alinarak asit tamponlanıyor ve böbreklerden süzülüyor. Damar sertliği bu şekilde başlıyor. Omega 3 damar dostudur cünkü elektonunu aside vererek damarın sertleşmesini engeller. Yediğimiz sağlıklı yağlar ,baharatlar, ceviz, badem, keten tohumu, avakado ,sebze ve yeşillikler hepsi asit savaşcılarıdır.


Neyi, ne oranda tüketmeliyiz?



Sağlığımızı korumak için, gıdalarımızın %75’inin alkali ve %25’inin asit oluşumunu destekleyen türde olması önerilir. Tedaviye destek amaçlı beslenmede ise bu oranın %80-90 alkali, %10-20 asit şeklinde olması gerekir. Genel olarak ne nedir sorusunun cevabı ise şöyle verilebilir;

• Yeşil taze ve ÇİĞ sebzeler, bezelye, fasulyeler, katkısız baharatlar, ÇİĞ kalın kabuklu kuruyemişler ve ÇİĞ çekirdekler gibi besinler ALKALİ ortam oluşumunu desteklerler.


• Asidik ortam oluşumunu destekleyen gıdalar ise et, balık, kümes hayvanları, yumurta, tahıllar ve bakliyat olarak özetlenebilir.  



SODYUM BİKARBONAT 

SODYUM BİKARBONAT KULLANIM TARİFİ




Karbonat ( Sodyum Bikarbonat - İngilizce: Sodium bicarbonate - Kimyasal formülü : NaHCO3 ) Eczanelerde: İngiliz Karbonatı, Solvey Karbonatı, Karbonat, Cep sodası, Garra Karbonat gibi isimlerle satılmaktadır.


Dogru beslenmemize ve yeterli su içmemize rağmen idrar ph ı 7 ve üstü ise karbonata gerek görülmüyor .Ama 5-6.5 arasında ise  ilk idrar ph ı 7 -7.5 yada 8 olana kadar karbonatli su icmek faydali olabilir.


Karbonatin gereginden  fazla kullaniliminin sebep olabilecegi zararlara da deginen uzmanlar da var. Örnegin karbonatin uzun süreli kullanimi mide asiti üretimini bozabilir ve sindirimi etkileyebilir demektedirler. Ayrica mide asidinin az olması durumunda sadece demiri değil " esansiyel elementleri" de alamıyacağımız söylenmektedir. Sodyum bikarbonatın işlevi Talcid, Gaviscon vb. ile kiyaslanmakta ve kısa vadede rahatlatacagi ama orta uzun vadede sorunların karmaşık ve daha çok olarak karşınıza gelebilecegine dikkat cekmektedirler.



Sodyum Bikarbonatın Önemi


Tükrük bezlerinin yoğun miktarda karbonat iyonları salgılayarak yediklerimizi alkali yapar. Midemizin çevresi kandan alınan sodyum klorür'le çevrilidir. Sodyum su ve karbon dioksitle birleşerek alkali tuz yani sodyum bikarbonat olusturur. Biyokimyada bu şu şekilde formüle edilir: H20 + CO2 + NaCl = NaHCO3 + HCL. Bundan dolayı midemiz aslında yediklerimizi alkali yapmaktan sorumludur. Brunner bezleriİ (12 parmak bagirsaginda bulunuyor) yüksek miktarda karbonat salgılayarak yediklerimizin alkali halde sindirilmesini sağlıyor. Pankreasımız yüksek miktarda sodyum bikarbonat salgılayarak mideden gelen asitleri nötralize etmek ve yediklerimizi alkali yapmaktan sorumlu. Karaciğerde safra salgısındada yüksek miktarda karbonat içerir. Bedenimiz çürümemek için (kanser olmamak için) kendisini hep karbonatla alkali hale getiriyor. Böbreklerimizin kendisi karbonat ürettir. Böbreklerimiz kanın pH seviyesini alkali tutmakla sorumludur.


Internet ortaminda karbonat konusundaki arastirma ve yazilariyla taninan Kemal Milar facebook sayfasinda karbonat kullanan kisilerin geri dönümlerini yayinliyor. Takip edilebilir.


Kemal Milar

https://www.facebook.com/pages/Kemal-Milar/175346669287746?fref=nf

Kemal Milar sayfasinda arastirma sonuclarini söyle dile getirmis: "Hasta olmamak için her gün 1 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Bunu yarım çay kaşığı sabah, yarım çay kaşığı akşam 1 bardak suya karıştırıp 3 dk bekleyip iyice karışmasını bekleyin sonra tekrar karıştırıp için. Her beden ve her bedenin göstereceği tepki farklı olucaktır. Çünkü herkesin farklı beslenme biçimi var. Bundan dolayı herkesin kendi bedenini dinleyip buna bağlı olarak karbonat miktarını ayarlaması gerekir.

Eğer grip, nezle gibi rahatsızlıklar olursa günde 3 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Fazla gelirse o zaman günde 3 kere yarım çay kaşığı içerek buna devam edebilirsiniz.3 yaşından büyük çocuklarda hastalık olursa yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suya karıştırıp içirebilirsiniz.
Eğer Karbonatlı suyu içmekte zorlanıyorsanız, boş ilaç kapsülleri temin edip içlerine sodyum Bikarbonatla doldurup bol suyla hap olarak içebilirsiniz.
Eğer Tansiyonunuz yüksekse yada hipertansiyonunuz varsa, hazırladığınız karbonatlı suyu tek seferde içmeyin, gün içinde yudum yudum az az içip öyle bitirin yani güne yayarak ve bol alkali su tüketin.
Eğer yüksek Tansiyonunuz varsa yada yaşlıysanız Karbonatlı suyu içtikten sonra kanape yada yatağa 10 - 20 dk uzanıp dinlenin. Bazı insanlarda tansiyonda yükselme yaratabilir ama bu kısa sürer.
Eğer Kanser gibi bir hastalığınız varsa Öncelikle sakın Kemoterapi almayın Kemoterapi notumda yazılanları muhakkak okuyun. Gidip dijital pH ölçer alıp idararınızı sabah akşam kontrol edip pH ı 8 in üzerine çıkarmanız ve bu seviyede en az 2 hafta tutmanız gerekir. Buna bağlı olarak karbonat içimi günde 5 - 6 çay kaşığı karbonatlı su içmeniz gerekebilir. 1 çay kaşığı karbonatlı suyu bir miktar içip yatağa yada kanepeye uzanıp 360 derece sağa sola dönerek haraket etmelisiniz . Bu haraketleri yaparken ara ara bardaktaki karbonat tüketilmelidir.
Tıpta çok hastalık var. Iyi gelip gelmiyeceğini deneyin görün. Diabet iyileşmez diye geçiyor, bakın demek ki geçiyormuş, kanserin tedavisi yok bakın tedavisi varmış. Trombositleri onkologlar yükseltemeyiz diye konuşurlarken bakın alkali hale gelince trombositler yükseliyormuş ..
Eğer şu zamana kadar çok asidik beslendiyseniz, vücudunuz asit tutmuşsa ishal olup sıvi şeklinde wc'ye çıkarabilirsiniz. Ben abartarak 5 gün günde 5 defa içerek her gün 5 -6 defa wc e gittim sırf asitli su çıktı. O 5 gün devamlı salatalık yedim, bitkisel beslenmeye ağırlık verdim. 6 cı gün normal sağlıklı bir şekilde dışarı çıktım ve vücut biriktirdiği asitleri attı, 10 cu gün laktik asitler eridi kuluçlar kalmadı. 15 ci gün sigara içtiğim için alt ciğerlerime nefes almakta zorluk çekiyordum ama nefes alma sorunum yoktu sadece derin nefes almakta zorluk vardı, o kalktı derin nefes alabilmeye başladım.
Hangi hastalık olursa olsun, her hastalıkta ayrıca kolloidal gümüş suyu kullanılmasını tavsiye ederim. D vitamini almayı unutmayın çünkü zamanınızın çoğu kapalı alanlarda geçiyor. Kanser dahil pek çok hastalığın nedeni D vitamini eksikliği. Türkiye Cumhuriyetinde eczanelerde Devit-3 ampul satılıyor 300.000 İU bunu ayda 1 kere şekere yada ekmeğe emdirip tüketmeniz gerekir. Bunu hasta olsanızda olmasanızda herkese tavsiye ediyorum. Yetişkinler için 1 ampul 1 aylık D Vitamini ihtiyacınızın hepsini karşılar.
Karbonatlı su içerek alkoloz olunsaydı, ben ve beni takip eden herkez ciddi sıkıntılara girerlerdi kimse girmedi. En fazla gaz apar geğirirsiniz geçer yada gaz olarak alttan çıkarırsınız. Yada ishal olursunuz, asit atarsınız."



Sodyum Bikarbonatla Tedavi Olan Hastalık Listesi

Hastalığa Sebebiyet Veren Bütün Patojenler ( Mikroplar = virüs, bakteri, mantar yada parazitler ) Alkali Ortamda Var Olamazlar. 
Yaşanmış Korbonat Bildirimleri 
Bu kadar Basit!!! Hastalığa sebebiyet veren mikro organizmalar, alkali ortamda hastalığa sebebiyet veremezler. O yüzden kimse mantar olmasın diye havuz suyu alkali tutulur. Sizin bedeninizde bir havuzdur onu Alkali tutarsanız SAĞLIKLI KALIRSINIZ!!!.
1 ) Yaşanmış Karbonat Hikayeleri: Hastalıklar : Kemiklere Metastas Yapmış Prostat Kanseri, Lösemi, Şeker Hastalığı, Reflü, Gastrit, Ayaktaki Mantar Hastalığı, Çukulata Kisti, Boğaz Ağrıları, Gül Hastalığı, Polikistik over sendrom, Yüzde çıkan sivilceler, Üşütme, Yüksek trigiliresit seviyesinin düşürülmesi, Yıllardır sağ topuğukta yara şeklimde kanayan yarıklar, Non Hodgkin Lenfoma (NHL), Kedideki Yarım Portakal Büyüklüğünde TÜMÖRÜN 1,5 Ayda Yok oluşu, Yüksek karaciğer değerleri, Yüksek Tansiyon Ve Kan Analiz Sonuçları, 8 Günde Sayılamıyacak kadar çok olan Kistlerin Yok Oluşu, Mantar, 12 Sene Süren Karaciğer Hastalığı'nın 7 Günde Yok Oluşu, Mide Kanseri, Ürtiker, Diz Kapakları'da oluşan ağrılar, Egzama, Ödem-Bel Fıtığı-Böbrek, Trombosit Düşüklüğü, Liken hastalığı, Guatr ( Hipertiroidi ), Ürtiker, Zona Hastalığı, Trigliserit, Normale dönen Kan tahlilleri..
2 ) Karbonatla ilgili yeni Haberler - hamileyken karbonatli su icilirmi ?
3 ) Alkali-Asidik Gıdaları bu resimde görebiliriz
4 ) Sindirim sistemi ve pH değerleri
5 ) Minerallerin Önemini anlatan tercümem
6 ) Kalp Kaslarında Gevşeme var - Magnezyum'un Önemi!!!

7 ) BU GERÇEKTEN OKUNMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİR YAZI!!!! TANSİYONU ÇIKARAN SODYUM DEĞİL KLOR!!! KANSEREDE YOL AÇAN EN BÜYÜK ETKEN KLOR!!!!


8 ) OBEZİTEYE SEBEP OLAN ŞEY ALINAN KALORİLER DEĞİL GLUTEN! LÜTFEN OKUUP ARAŞTIRIN!!!! VE PAYLAŞIN!!!!.


9 ) 78 Yaşında Akciğer Kanseri - KOAH - Psikolojik Bozukluk - Mantar - Bel Fıtığı


10 ) Sodyum Bikarbonatı Anlatan Kapak Resmi


11 ) Karaciğer Yağlanması


12 ) Sedef Hastalığı 


13 ) Rahim Ağzı Kanseri


14 ) PROSTAT KANSERİ - TEMİZ ÇIKTI


15 ) Gazlı içeceklerde ve bazı soslarda kullanılan Sodyum benzoat(Sodium benzoate) - Kodu e211 olan Kanserojen Katkı Maddesi


16 ) MİDE KANSERİ ÇOK DİKKATLİ OKUYUN


17 ) 2ci Gün Safra kesesi Taşları Döküldü 


18 ) Aşılama Hastalıktan Sizi Korumaz, Hastalığı Yaratır


19 ) Saç Kıran


20 ) AŞILAR BÜTÜN KANSER VAKKALARININ OLUŞUMUNDA BİR NUMARALI SEBEBİDİR


21 ) Romatizma Yok Olmuş - Baş ağrısı Kalmamış 


22 ) Mide Kanseri - Guatir - Romatizma Başlangıcı - Beze - Kaşıntı - Baş Ağrısı - Cilt Kuruluğu - Mantar - Şeker - Trigliserid - Kolesterol - Kilo


23 ) Mide Kanseri Patoloji Raporu


24 ) Mide Kanseriyle ilgili yazımın Endoskopi raporu!


25 ) Yumurtalık Kanseri (Ovarian cancer)


26 ) Öksürük - Huzursuz Ayak Sendromu - Beze Söndü


27 ) Fibro Kist - Nodül


30 ) Akciğer Kanseri


31 ) MESANE – IDRAR TORBASI KANSERI


32 ) Kontakt Dermatit


33 ) Guatr ( Hipertiroidi ) - Nodül - Şeker


34 ) Hepatit B Viral Sayım 7550 den 1000 e düştü


35 ) MİKROP TEORİSİ TAMAMEN HATALIDIR. ÖNEMLİ OLAN ORTAMDIR


36 ) Akromegali 


37 ) Mesane kanseri - Yeniden Doğdum


38 ) Böbrek Taşı


39 ) 15 Sene Devam Eden El ve Ayak Mantarı


40 ) Alzheimer Hastalığı Ve Koah


41 ) birisi otur deyince oturacak, kalk deyince kalkacaksak bu Cumhuriyet olmazki!


42 ) Ses Tellerinde Nodül


43 ) Sedef


44 ) Kolon Kanseri


45 ) Sinüzit


46 ) Ay önce aşırı Baş Beyin Ağrısı ile Sinüzit çıktı - Nefes darlığı


47 ) Mesane Tümörü


48 ) How important bicarbonate and being alkaline


49 ) Romatoid artrit


50 )  Vitiligo


51 ) Klorofil ve Kırmızı Kan Hücrelerinin Kimyasal Yapılarındaki Benzerlik


52 ) Dr John Beard VE KANSER HİKAYESİNİN ÖZETİ


53 ) Göz Kuruluğu - Göz Tansiyonu - 8 Kilo Verdim - Böbreklerde Kum


54 ) Zimen Defteri


55 )Li Ching-Yuen 256 Sene Yaşadı - Bu Dünyada yapmam gereken her şeyi yaptım. Şimdi artık eve geri dönebilirim" dedikten sonra vefat etmiştir.


56 ) ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Çocuk felci Aşısıyla 30 Milyon Amerikalıya Kansere sebep olan Simian Virus 40 ı bulaştırdıklarını kendi sayfalarında kabul etmiştir.


57 ) Kanserden ölen Yok!!!. Kemoterapiden ölen var!!!. 


58 ) Egzama


59 ) 
Karbonat Ve Kolloidal Gümüşsuyuyla ilgili Yeni Haberler - Tüm Rahim Alınacak Derken!!!


60 ) Kolloidal Gümüşsuyuyla ilgili Yeni Haberler - Yüzdeki Kırışıklıklar Çizgiler


61 ) Sarkoidoz


62 ) KOLA’ DA KANSEROJEN MADDE İDDİASI


63 ) Selülit


64 ) Ganglion kisti


65 ) Arpacık


66 ) Saç Dökülmesi


67 ) Midemde Reflü Ülser Mide Fıtığı Var 


68 ) Kan Tahlil Sonuçları


69 ) Güneş Alerjisi


70 ) Ayak Mantarı


71 ) Şeker Hastalığı


72 ) Yüz Maskesi - Sivilce - Akne - Egzama - Saç Dökülmesi - Karaciğer - Regl


73 ) Kistik Higroma (Lymphangioma)


74 ) Sedef - Kulak İltihabı - Yara


75 ) İshal


76 ) Dizlerde Kireçlenme - Egzama - Reflü - Astım


78 ) Uyuşma - Nefes Darlığı - Nöbet - Kuru Öksürük - Tansiyon


79 ) Dişte Apse - Diş Eti Kanaması - Diş Eti Çekilmesi


80 ) 15 Günde Selülit Yok Oluyor!!!


81 ) Emboli attı ve konuşma merkezi felç oldu


82 ) 75 ppm 4 günde alınan Sonuç 


83 ) Sedef


84 ) KIL KÖKÜ İLTİHABI (FOLİKÜLİT) Folikülit - ÇIBAN


85 ) 20 Sene Süren Böbrek Problemi


86 ) Aft - Uçuk


87 ) Eklem Tutulması


88 ) TİP2 DİABET


89 ) Kireçlenme


90 ) Karaciğer ve Böbrek Taramaları


91 ) Sinüzit (Sinusitis)


92 ) Rahim Kanseri - Endometrial cancer


93 ) GGT,Ast, Alt, Ldh ve Trigleserit Yüksekliği


94 ) Yüksek Tansiyon


95 ) Böbrek - Kaşıntı - Mide - Koah


96 ) Nefes Darlığı


97 ) Yüzdeki Kırışıklıklar


98 ) Ayak Ağrısı Ve Nefes


99 ) Nodülüm Küçüldü


100 ) Dil Paslanması


101 ) Safra Kesesi - Çamur


102 ) Orucu Rahat Tutuyorum


103 ) Et Beni


104 )  Kilo - Tırnak - Enerji


105 ) Ten Kokusu


106 ) Arpacık


107 ) Sırt Ağrılarım Kalmadı - 3,5 Kilo Verdim - Sedeflerimde İyileşme Oldu


108 ) Başında Siğil Benzeri Bir Yara Vardı


109 ) Böbreklerde Kristal Kum 1 Haftada Kurtuldum


110 ) Astım


111 ) Kan Değerleri 2 Haber


112 ) Kronik ürtiker (Kurdeşen)


113 ) Ankilozan spondilit (Bunu beklemiyordum) 


114 ) Damar - Ödem - Kabızlık - Kan Değerleri


115 ) Çukulata Kisti (Chocolate cyst)


116 ) Gül Hastalığı(Pityriasis rosea)


117 ) Kemoterapi - Chemotherapy - Hardal Gazı'nın Sıvı Hali


118 ) Karaciğerdeki Metestaz Kayboldu


119 ) Huzursuz bacak sendromu (HBS)


120 ) Grip 2 Günde Geçti


121 ) Esed kimyasal silah kullanmış Dünya ayağa kalkıyor!!!!. Bütün ONKOLOGLAR BUNU KULLANIYOR AMA KİMSENİN SESİ ÇIKMIOR NEDENSE!!!!


122 ) Soğuk Algınlığı (Nezle) - Common cold


123 ) Grip Boğaz Ağrısı Sinüzit


124 ) Muhabbet Kuşu Kesin Ölür Demiştim


125 ) Egzama 1 Haftada Geçti


126 ) Sedef


127 ) Sedef


128 ) Egzama Sinüzit Selülit


129 ) Kronik atrofik gastrit - Sistit 


130 ) Dizanteri (Dysentery) 22 kilo vermiş bulunmaktayım


131 ) MSG - Mono Sodyum Glutamat (Monosodium glutamate)


132 ) BU YAZIYI OKUMADAN RAHİM AĞZI AŞISI YAPTIRMAYIN !!

133 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Çikolata kisti (Chocolate Cyst)


134 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Beyin Tümörü Ameliyatı Sonrası Çıkan Epilepsi


135 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Eklem Romatizması


136 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Mesane Kanseri


137 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Migren


138 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - İyi Huylu Kitle


139 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - İyi Huylu Kitle Radyoloji Raporu


140 ) Sodyum Bikarbonat Uzun Süre Kullanılırsa Ne olur?


141 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - İrritabl Barsak Sendromu (İBS) 


142 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Kronik ürtiker (Chronic urticaria)


143 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Vajinal Mantar Enfeksiyonu (Vaginal Yeast Infection)


144 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Yumurtalık (over) kisti


145 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - 1 Ayda 7 Kilo Verdim - 6 Ayda 32 Kilo Verdim - 2 Ayda 15 Kilo verdim


146 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Diyabet


147 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Faranjit - Düşük Trombosit - Dizde Kitlenmeler - Üşütme 


148 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - İyi Huylu Prostat Hastalığı


149 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Çikolata Kisti


150 ) Aspartam(Yapay Tatlandırıcı) 


151 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - İdrar Kaçırma - Tırnak Mantarı - Kilo Verme


152 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Romatoid artrit


153 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Akciğer Kanseri


154 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Prostat Kanseri


155 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Mesane Kanseri pT2 High Grade


156 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Nötropeni Hastalığı (Neutropenia)

157 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Rahim Kanseri 


158 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Fibrokist (fibrocyst)


159 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Tetik Parmak Hastalığı


160 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Gluten Alerjisi (Çölyak Hastalığı) - Uyku Apnesi


161 ) Karbonat ve Kolloidal Gümüş Suyu ile ilgili Yeni Haberler - Uyku Apnesi - Sırt Mantarı

Karbonat ve Kolloidal Gümüş Suyu ile ilgili Yeni Haberler - Uyku Apnesi - Sırt Mantarı

162 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Egzama - Basur - Zona


163 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Polikistik over sendromu


164 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Tiroid (Thyroid)


165 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Vitiligo


166 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Baş Parmakta Oluşan Kist


167 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Tırnak Mantarı 


168 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Böbrek Taşı


169 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Gül hastalığı


170 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Mesane Kanseri


171 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Aşırı Öksürük - Alerji - 8 Kilo


172 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Yağ Bezesi - Romatizma


173 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler

HPV (İnsan papilloma virüsü - ya da human papilloma virus) Rahim ağzı kanseri - Medüler Tiroid Kanseri - Tiroid kanseri - Cilt kanseri


174 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler

1 Ayda 7 Kilo - Yağ Bezesi - Ülser - Kireçlenme - Cilt Güzelliği

Romatoid artrit - Grip - Mide - Gut ve Eklem ağrıları - Hassas bağırsak sendromu


175 ) Karbonatla ilgili Yeni Haberler - Rizartroz (rhizarthrosis) - Parmak kesiği - Yanık - Göz Kapağında iltihaplanma - Diş eti İltihabı - Huzursuz bacak sendromu - Siğil - Rahim Kalınlaşması - Polip - Ürtiker - Alerji - Romatizma - Parmak arası Mantar


                                                                                                                  
                                                                                        
TEMIZLIKTE KARBONAT


Evinizdeki halıları süpürseniz de silseniz de zamanla kokmaya başlar. Halı yıkamacılara verdiğiniz halı bilin ki, en kötü kimyasal deterjanla, yerlerde araba yıkanır gibi yıkanmaktadır. Oysa kokuyu çıkarmak için şunu yapabilirsiniz. Bir iki avuç karbonatı halının hertarafına serpin ve 1-2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ileiyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan eser kalmayacaktır.
 Buzdolabınızdaki kokuyla baş edemiyorsunuz. Bütün yiyecekleri dışarıçıkar, sil, süpür, kurula vs. uğraşmak istemiyorsanız bir kâsekarbonatı buzdolabının bir köşesine koyun. 4-5 günde bir karıştırın.Kötü kokuların gittiğini göreceksiniz. Ayrıca dolapta sakladığınızmeyve sebzeler üzerinde koruyucu bir etkisi olacaktır karbonatın. 
 Halı, koltuk, elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp, deterjanasaldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renkdokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine karbonat dökünve üzerini hafifçe ıslayın. 1-2 saat bekledikten sonra silin. Yağlekesinden eser kalmayacaktır. Zira suyla birleşen karbonat yağlarısöküp atan doğal bir sabun haline gelir. 
Mutfak tezgâhınızın mermerlerini ve fayanslarını limonlu karbonatile ovun ve durulayın. En güzel temizleyicidir. Kimyasal deterjan kalıntısı kalmadığı için üzerine meyve- sebzelerinizi, ekmeğinizi rahatlıkla koyabilirsiniz. 
Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonat kullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerin kaybolduğunu hem de parladığını göreceksiniz. 
Ayrıca tıkanan lavabolarınızı açmak için bir su bardağı karbonat ılavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyulavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır. 
Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp, sıcak suilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız. 
Paslanabilecek eşyalarınızı karbonatla ovarsanız paslanmasın ıengellemiş olursunuz. 
Porselen gibi kararan eşyalarınız varsa limonlu karbonat ile ovun.Rengi açılacaktır. 
Aynı şekilde gümüş eşyalarınızı suyla macun haline getirdiğiniz karbonat ile ovarsanız, rengi açılıp parlayacaktır. 
Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunuda sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda karbonat bulundurun. 

Banyo duşa kabin camlarını karbonat ile silip durulayın. Duş alırkendaha rahat nefes alacaksınız. 
Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonat dökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahat edecek. Bu yolla tahta takunyalarınızın ömrü uzayacağı gibi kimyasal temizleyicileri cildinizden uzak tutmuş olacaksınız. 
Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıyaazaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz ve kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır. 
Ağız sağlığı ve diş bakımı için de karbonat çok önemlidir. Akşamları yatmadan önce 1'e 1 oranında tuz ile karıştıracağınız karbonat iledişlerinizi fırçalayın. Diş çürüklerinde yerleşip yaşayan ve vücudu kansere hazırlayan bağışıklık yokedici virüslerin iki düşmanından birisi karbonattır. Sabaha kadar ağzınızda ve dişlerinizdeki bakterive virüsler karbonat ve tuzun etkin temizleyiciliği ile tamamen temizlenmiş şekilde uyuyacaksınız. Ayrıca ağız ve diş kokuları da önlenmiş olacaktır.
Sonuç olarak; sirke, limon ve karbonat evinizde sadece mideniz içindeğil her türlü temizlikte ve pratikte kullanabileceğiniz doğal ürünlerdir. Mümkün olduğunca bu ürünleri kullanmaya özen göstermeniz;hem çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hem de yaşanabilir, nefes alan bir ev açısından önemlidir. 
EK NOT: Bu arada "implant" uygulamaları zayıf bünyelerde diş köklerinde bulunan yukarıda belirtilen virüslerin kana karışması sonucu bağışıklık sisteminin iflası ile kişinin 6 ay - 1 yıl gibi sürelerde kanserden hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Gelişmiş ülkelerdeve özellikle Amerikada bu uygulamalar çok zor ve kısıtlanmış durumdadır. Bu nedenle çene kemiği ile opersyonlardan uzak durmalıyız. 
 * Bunu da mümkün olduğunca duyurmak insani bir görev. Yurdumuzda harılharıl "implant" yapılıyor. Amaç TİCARET olsun tabi... İşte bu virüsü öldüren adı sanı olan bir ilaç var, bir de karbonat çok etkili.! 
 Prof.Dr. Ayse AKIN Başkent ÜniversitesiKadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü






1 yorum :

  1. Sarı zemine sarı yazılar! Eminim ki bunu okuya mayalım diye yaptınız...Hah aradığım konuyu buldum dedim ama o da ne hiç bir şey görünmüyor, bu da benim sinirlerimi zıplattı... Lütfen şunu doğru, düzgün yapın da görebilelim ve okuyabilelim...

    YanıtlaSil