10 Ekim 2014 Cuma

Roma Hukuku (The Roman Law)

Roma Hukukunun Dönemleri, Periods of Roman Law

Avrupa Kıtası ülkelerinin yanında Türkiye'nin de uyguladığı sistemdir. Roma hukuku, tüm dünyada hukuk fakültelerinde en yaygın olarak öğretilen hukuk sistemidir ve birçok ülkede bugün uygulanan laik hukuk sistemlerinin kaynağıdır. Bu sistemde hukuk, kamu hukuku ve özel (medeni) hukuk diye iki ana bölüme ayrılır. Bu anlayış, özellikle yurttaşlar arasındaki ilişkileri düzenlemeyi öncelikli hale getirmiştir. Bu sebeple Medeni Hukuk diğer sistemlere göre çok daha ileri düzeydedir. 

3 Ekim 2014 Cuma

5 Tibetan Energy Rejuvenation Rites

Traditional Tibetan Prostrations: Also represent a Sacred Rite of Passage

We've been practicing, teaching and recommending the 5 Tibetan Energy Rejuvenation Exercises since 1998. You can do the whole routine in 15 minutes and only need enough floor space for your body while laying down and enough air space for your arms to be outstretched.
The 5 Tibetans represent a great way to keep your body in shape when you have limited time for a physical workout or limited space for a complete yoga routine. You can easily do the exercises in the space at the foot of the bed in most hotel rooms. We use the 5 Tibetans as a warm up for our morning yoga or body         workout.

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ


10 Aralık 1948 
Başlangıç

İnsanlık ailesinin bütün üyelerinin doğal yapısındaki onuru ile eşit ve devredilemez haklarını tanımanın dünyada özgürlük, adalet ve barışın temeli olduğunu,
İnsan haklarını göz ardı etmenin ve hor görmenin, insanlığın vicdanında infial uyandıran barbarca eylemlere yol açtığını ve insanların korku ve yoksunluktan kurtulması, konuşma ve inanma özgürlüğüne sahip olacağı bir dünyanın ortaya çıkmasının sıradan insanların en yüksek özlemi olarak ilan edilmiş bulunduğunu, insanın zorbalık ve baskıya karşı son çare olarak başkaldırmak zorunda kalmaması için, insan haklarının hukukun egemenliğiyle korunmasının önemli olduğunu,

Pascal ve ADALET


Adil olanın peşinden gidilmesi doğrudur, en güçlünün peşinden gidilmesi ise kaçınılmazdır. Gücü olmayan adalet acizdir; adaleti olmayan güç ise zalim. Gücü olmayan adalete mutlaka karşı çıkan olur; çünkü kötü insanlar her zaman vardır. Adaleti olmayan güç ise töhmet altında kalır. Demek ki adalet ile gücü bir araya getirmek gerek, bunu yapabilmek için de adil olanın güçlü, güçlü olanın ise adil olması gerekir. 
Adalet tartışmaya açıktır. Güç ise ilk bakışta tartılmaz biçimde anlaşılır. Bu nedenle gücü adalete veremedik; çünkü güç adalete karşı çıkıp kendisinin haklı olduğunu söylemişti. Haklı olanı güçlü kılamadığımız için de güçlü olanı haklı kıldık ve adalet güçsüz kaldı.

Pascal